DED9

Dayanıklı Depolama nedir?

Esnek depolama, sanallaştırma ve depolama alanı alanında önemli bir konudur ve sunucunuz için Dayanıklı teknolojiyi kullanarak birçok avantajdan yararlanabilirsiniz.

Yüksek esnekliğe sahip bir sisteme ulaşmak için, sistemlerin hataya dayanıklı olması ve sanallaştırıcıları da içerebilen ve çeşitli krizlerden kurtarabilen çeşitli veri yönetimi teknikleri sağlaması gerekir. hataları iyi yönetebilirler.

Dirençli teknoloji, disk dizileri, kümeler, depolama ağları (SANS), teyp kitaplıkları, sunucular ve hatta kişisel bilgisayarlar için kullanılabilir.

 

 

Storage Resilient

 

Dayanıklı Depolama nedir? – Resilient ile ilgili açıklamalar

 

Resilient aslında “farklı şoklarla, farklı hatalarla başa çıkma yeteneğine sahiptir ve sisteminizde hiçbir sorun olmaz” ve “sistemi normal durumuna döndürmek için elinden gelenin en iyisini yapacak” anlamına gelir.

ve sisteme daha fazla zarar gelmesine izin verme” ve aslında Resilient’ın yardımıyla kendi kendini onarma. Bir depolama sistemi, verilerin yeniden konumlandırılması, çoğaltılması veya manipülasyonundan kaynaklanan sistem sorunlarını korumak ve çözmek için tasarlandığında. Ve aslında, sisteminizi esnek bir sistem haline getirir ve sistemin başına gelecek sorunları çözebilecek yeteneğe sahiptir.

Storage Resilient için sağlam sistemler oluşturma zorluğu hâlâ gündemde ve gelişiyor.

Facebook’un altı yıldır 500 milyondan fazla aktif kullanıcısı var ve bu kullanıcıların %50’si her gün Facebook sistemine giriş yaparak çalışmaya başlıyor.

Toplamda, kullanıcılar tarafından her ay çevrimiçi olarak 700 milyardan fazla dakika geçiriliyor ve bu istatistik, Facebook tarafından 2010 yılında yayınlanan bir kaynağa göre.

Facebook platformu şu anda dünyadaki en harika kamu sistemlerinden biridir, verileri aracılığıyla birçok müşterisi olan büyük kuruluşlar için ilginç fikirler edinebilirsiniz.

Facebook’un sistemleri, tüm kullanıcılara yönelik saldırılara karşı duyarlı ve olası risklere karşı her zaman dirençli olmalı ve kullanıcıların güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin vermemelidir. Bazen Facebook’a saldırılar olsa ve hatta hackerlar olumlu sonuç alsa da Facebook’un güvenliğinin çok yüksek olduğu ve herkesin bu sisteme erişemeyeceği ve bunun çok zaman alacağı göz ardı edilemez. sonuca ulaşmak için bu iş için harekete geçmek.

 

 

Facebook platformu Storage Resilient’ı destekliyor mu? – Facebook platformunda Esnek Depolamanın rolü

 

Aslında Facebook sistemi, Facebook platformunun gücünü herkese kanıtlayan Resilient Storage’ı desteklemektedir.

Verilerin farklı dereceleri vardır ve bu dereceler, verilerin sunucu üzerindeki önemi kadar kullanıcıların ihtiyaçlarına da bağlıdır.

Bilgi teknolojisi alanlarında tek tip değildir ve farklı dereceleri vardır.

Ancak veriler bilgiye dönüştürüldüğünde değerli hale gelmekte ve bu bilgiler üzerinde çeşitli işlemler yapmak hatta yakın gelecek ve uzak gelecek olmak üzere farklı zaman dilimlerinde geleceği planlamak mümkün hale gelmektedir.

Bu nedenle verilerinizin sistemde herhangi bir olumsuz etki yaratmaması ve kimsenin verilerinizi yok etmemesi, çalmaması veya sisteminizi hacklememesi için tüm çabanızı göstermelisiniz ve günümüzde bu verilere ihtiyacınız var. , eskisinden çok daha fazla ve Esnek Depolama ihtiyacınız her geçen gün artıyor.

Çoğu bilgi genellikle yönetilen ve saklanan bir şekilde işlenir.

Tabi bu arada bilgileriniz ve verileriniz risk faktörünü arttırabilir ve bu nedenle bahsedildiği gibi veri ve bilgilerinizi daha fazla korumanız gerekiyor örneğin bilişim alanında çalışan biri. , dikkat etmesi gerekiyor. görevi, veri depolama ve yönetimi ile ilgili riskleri azaltmak ve depolama yönetimi teknolojilerini dikkatli bir şekilde analiz ederek veri ve bilgileri işlemek ve ayrıca sistem güvenliğinin bozulmasına izin vermemektir.

 

 

Storage Resilient ile hiyerarşik depolama yönetimi

Depolama yönetimi görevlerinin otomatikleştirilmesi, erişimin, veri saklamanın ve esnekliğin desteklenmesine yardımcı olur ve otomasyon işlemlerini çok kolaylaştırır.

Hiyerarşik depolama yönetimi (HSM), verileri otomatik olarak düzenleyerek hangi dosyaların diğer dosyalardan daha önemli olduğunu tespit ederek sunucunuzun maliyetinin düşündüğünüzden çok daha düşük olmasını sağlayacak şekilde savelere atamaktadır ve ayrıca bu işlem otomatik olarak veya verilerin geçmişinden elde edilen verilere ve popülaritesine bağlı olarak yapılır ve bu durumlarda Yönetici sistem yönetimi de kendi ayarlarını uygulayabilir.

Aslında, daha gelişmiş Storage Resilient sistemine rağmen, kuruluştaki maliyetlerinizi önemli ölçüde azaltabilir ve sisteminizi bu şekilde geliştirebilirsiniz.

 

 

Sıkça Sorulan Sorular

Bu bölümde sizlere Resilient Storage teknolojisi ile ilgili sorular soracağız ve bu soru cevap bölümünü okuyarak Resilient Storage’ın kuruluşunuzdaki önemini anlayabilirsiniz.

 

 

Dayanıklı Depolama nedir?

Storage Resilient veya kendi kendini onaran depolama (storage memory) çeşitli sorunları, çeşitli sistem hatalarını önler veya bu tür hatalar oluşursa çeşitli sorun ve hatalarla en kısa sürede başa çıkabilir ve sisteme ve sunuculara zarar verilmesine izin vermez.

 

 

Storage Resilient, sunucu güvenliğini nasıl sağlar?

Açıkça söylemek gerekirse, çevrimiçi dünyada güvenlik diye bir şey yoktur ve kimse bunu garanti edemez. Sistem ve kurumsal sunucularda Resilient Storage ile DDOS saldırıları, çeşitli hacker saldırıları, sistem hackleme, sunucunun viral hale gelmesi vb. risklerin fiilen önüne geçebilirsiniz. sözde kendi kendine onarım işlemi. Bu sayede Storage Resilient, güvenliğinizi büyük ölçüde garanti altına alabilir ve sisteminizde herhangi bir aksama olmamasını (ya da daha doğrusu daha az aksama yaşamasını) sağlayacak sorunlara izin vermez.

 

 

Storage Resilient teknolojisinden hangi kuruluşlar yararlanabilir?

Dünyada var olan ve zaman içinde bilgi ve verilerinin kuruma faydalı olabileceğini hisseden tüm kuruluşlar için mutlaka Storage Resilient sistemini kullanmaları önerilir. Aslında değerli ve önemli bilgilere sahip olan her küresel kuruluşun Resilient Storage teknolojisini kullandığı ve dünyanın Resilient Storage teknolojisini kullanan en büyük ve en iyi şirketlerinden birinin Facebook platformu olduğu söylenebilir. Dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook, Resilient Storage sistemi aracılığıyla kendi kendini onarır ve bu nedenle Facebook’un veya kullanıcı verilerinin güvenliğini hiçbir şey bozamaz.

 

Resilient Storage’a rağmen bilgisayar korsanlarının sunucuya tekrar saldırması mümkün mü?

Yazının başında da belirttiğimiz gibi online dünyada hatta fiziksel dünyada bile güvenlik yoktur ancak güvenliğinizi büyük ölçüde garanti altına alabilir ve mahremiyetinize kimsenin girmesine izin vermeyebilirsiniz. Bu nedenle dünya teknolojilerine %100 güvenemezsiniz ve bir gün istikrarlarını kaybedebilirler. Facebook sistemindeki Resilient Storage ile bile bazen Facebook sistemi güçlü bilgisayar korsanları tarafından hacklenmekte ve birçok kullanıcının bilgileri internete yayılmaktadır.

Yani Facebook, Resilient Storage teknolojisini dünyanın en çok kullanan şirketlerinden biri olmasına rağmen zaman zaman güvenliğinde çeşitli problemler yaşamasına rağmen kendini en kısa sürede tamir etmesi, Facebook’un ayırt edici özelliklerinden biridir. Dayanıklı Depolama Alanı.

Die mobile Version verlassen