DED9

En iyi WordPress güvenlik eklentisini seçmek için eksiksiz bir rehber

En iyi WordPress güvenlik eklentisini seçmek için eksiksiz bir rehber

 

WordPress en popüler içerik yönetim sistemi olarak kabul edilmelidir çünkü internet sitelerinin dörtte birinden fazlası bu sisteme dayanmaktadır! İşte bu yüzden bilgisayar korsanları bu sistemle çok ilgileniyor. En iyi WordPress güvenlik eklentisini bilmek, web sitenizin güvenlik risklerini en aza indirmenize yardımcı olacaktır.
Bu nedenle, web siteniz olan işletmenizin güvenliği sizin için önemliyse, en iyi WordPress güvenlik eklentileri ve bunları kullanmanın önemi hakkında bilgi edinmek için bu makalenin sonuna kadar bizimle kalmayı unutmayın.

 

 

WordPress nedir?

Matt Mullenweg, bir blog sistemi başlatmak amacıyla 2003 yılında WordPress’i resmi olarak piyasaya sürdü. Dünyanın dört bir yanındaki birçok blog yazarı başlangıçta WordPress’i takdir etti. WordPress o zamandan beri birçok güncelleme aldı. Zamanla, bu CMS çok gelişti ve şimdi dünyanın en büyük içerik yönetim sistemi haline geldi.

WordPress, PHP ve MySQL veritabanına dayalı ücretsiz, açık kaynaklı, web tabanlı bir yazılımdır. Bu aracı basit bir dille tanıtmak istiyorsak, WordPress’in çeşitli web sitelerinin kullanabileceği bir site kurma sistemi olduğunu söylemeliyiz. online mağazalar, kişisel sistem rezervasyon sistemleri gibi… ve en kısa sürede. İstatistiklere göre, dünyadaki tüm web sitelerinin %32’sinden fazlası WordPress kullanılarak başlatıldı. Peki bu sistemi bu kadar popüler yapan nedir?

 

 

 

Neden WordPress kullanmalıyız?

Artık WordPress’in ne olduğunu anladığımıza göre, neden WordPress kullanmamız gerektiğini incelemek istiyoruz. Belirtildiği gibi, WordPress sistemi tamamen ücretsizdir ve kurulum işlemi çok kolaydır. Yani site kurmanız yeterli, WordPress’i resmi sitesinden indirdikten sonra kurulum adımlarını atacağız. Bu sistemi indirme işlemi 5 dakikadan az sürecek ve ardından bir siteye sahip olacaksınız. Ardından, WordPress sitenizi kişiselleştirmek için sitenin görünümünü ve içeriğini ihtiyaçlarınıza göre değiştirmeniz yeterlidir.

Varsayılan olarak WordPress, kullanıcıların ihtiyaçlarının çoğunu karşılar. Ancak kullanıcıların siteleri için belirli ihtiyaçları ve hedefleri varsa, tek bir tıklamayla kurulumu kolay olan binlerce eklentiyi kolayca kullanabilirler. Bu eklentiler, kullanıcılara pek çok özellik sağlar ve şu ana kadar pek çok eklentinin, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarının %90’ından fazlasını geliştirdiği neredeyse takdir edilebilir.

 

 

Herkes için wordpress

Bu nedenle, kullanıcıların herhangi bir özel kodlama ve teknik bilgiye ihtiyacı olmayacaktır. Ancak kullanıcılar bu eklentileri kullanmak istemiyor ve sitelerini kişiselleştirmek için özel bir araca ihtiyaç duyuyorsa. bunun için uzmanlara ihtiyaç duyacaklar. Tabii ki, eğer kendileri programlama bilgisine sahiplerse, kolayca eklentiler yazabilir ve WordPress temaları oluşturabilirler.

Belirtildiği gibi, WordPress açık kaynaklıdır. Bu, onu geliştirmek ve kullanmak için herhangi bir para harcamanıza ve lisans almanıza gerek kalmayacağı anlamına gelir. Ayrıca, WordPress’e dava açmanın önemli noktalarından biri, dünyanın her yerindeki güçlü destekten ve aktif bir topluluktan yararlanmaktır. Bu nedenle, bu içerik yönetim sistemi için birçok dilde yeterli ve uzmanlaşmış kaynaklar bulunmaktadır. Bu nedenle eğitim kaynağına erişim kolaylıkla sağlanmakta ve kullanıcılar bunları kullanarak sahada ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

 

 

 

WordPress’in en önemli faydaları

İçerik yönetim sistemleri söz konusu olduğunda WordPress en popüler sistemdir. Elbette birçok hayranının yanı sıra eleştirmenleri de olmuştur. Bu eleştirmenlerin çoğu, herhangi bir site tasarlamak için en iyi seçenek olmadığına inanıyor. Bu sistemin bize uygun olup olmadığını anlamak için özelliklerini, avantajlarını ve dezavantajlarını bilmemiz gerekiyor.

Aşağıda, milyonlarca kullanıcının web sitelerini başlatmak için neden WordPress’e güvendiğini incelemek istiyoruz.

 

 

 

WordPress’in Tasarım Yapabileceği Sitelerden Bazıları:

 

 

Aşağıda en iyi 5 WordPress güvenlik eklentisinin bir listesi bulunmaktadır. WordPress çekirdeğini, temasını ve eklentilerini güncellemenin yanı sıra bu eklentileri kullanmak, web sitenizin güvenliğini sağlamak için iyi bir garanti olabilir.

 

1. Wordfence

 

En iyi WordPress güvenlik eklentilerinden bir diğeri, şu ana kadar 4 milyonun üzerinde aktif kurulumu olan Wordfence! Bu eklenti, ana dosyaları, eklenti dosyalarını, gönderileri ve kullanıcı yorumlarını düzenli ve otomatik olarak algılar ve bir tehdit, güvenlik açığı veya bozuk dosya algılanırsa sizi uyarır.

Ayrıca, bu eklenti size dosyalarınızda meydana gelen değişikliklerin tam bir listesini sunar. Bu sayede sitedeki hiçbir değişiklik gözünüzden uzak olmayacak!

Premium sürümlerinde yalnızca bir güvenlik duvarı sunan çoğu güvenlik eklentisinin aksine, bu eklentinin ücretsiz sürümü, DDOS saldırılarını ve kötü niyetli trafiği web sitenizden uzak tutmak için kullanılan bir güvenlik duvarı içerir.

Bu sürüm ayrıca kullanıcıları (insanlar, iyi botlar veya kötü botlar dahil) izleme ve canlı web sitesi trafiğini izleme yeteneğine de sahiptir.

Bu eklentinin diğer avantajları arasında kurulumda herhangi bir sorun olması durumunda hızlı destek sağlanmasından bahsedilebilir. Ayrıca premium sürümünüze 15’ten fazla web sitesi ekleyerek %25’e varan indirim elde edebilirsiniz.

 

 

2. güvenlik eklentisi iThemes Security

En iyi WordPress güvenlik eklentilerinden bir diğeri, şu anda 1 milyondan fazla web sitesi tarafından güvenlikleri için kullanılan iThemes Security! Bu eklenti ücretsiz olarak sağlanır, ancak gelişmiş hizmetlerinden bazılarını kullanmak için biraz para ödemeniz gerekir.

Bu seçeneğin ücretsiz sürümünde kötü amaçlı yazılım taraması, web sitesi güvenlik açıklarını gidermek için ipuçları sağlama, web sitesi güvenliğini artırmak için güçlü bir parola oluşturma gibi çeşitli gereksinimler oluşturma gibi özellikler sağlanır. Ancak çevrimiçi dosya karşılaştırma gibi diğer bazı hizmetler için bu eklentinin premium sürümünü edinmeniz gerekir. Bu versiyonun maliyeti yılda 80 dolardan başlıyor. Diğer özellikler şunları içerir:

İki adımlı kimlik doğrulama, otomatik günlük kötü amaçlı yazılım taraması ve parola süre sonu ve Google Captcha kodu oluşturma.

Genel olarak, bu eklentinin ücretsiz sürümü yeni başlayanlar için iyi bir seçimdir. Ancak gerçek hizmetleri profesyonel sürümde görünür.

 

Ayrıca, bu eklentinin kurulumu ve kurulumu çok kolaydır, bu nedenle bu alanda herhangi bir altyapınız olmasa bile kolayca yükleyebilirsiniz.

 

3. WordPress güvenlik eklentisi Sucuri

Sucuri eklentisi, en iyi eklentiler listesinde yer alan pazarda lider bir seçenektir. Eklenti başlangıçta, web sitenizin güvenliğiyle ilgili bazı hususları kontrol etmenize izin veren Sucuri Security adlı ücretsiz bir sürüm sunar. Ancak orijinal sürümü edinmek ve gelişmiş özelliklerini kullanmak için ayda nispeten büyük bir miktar (yaklaşık 10 dolar) harcamanız gerekiyor.

Bu sürümde, WordPress’iniz bir güvenlik duvarı tarafından korunmaktadır. Bu güvenlik duvarı, bilgisayar korsanlarının WordPress’e erişmesini ve kötü amaçlı saldırıları engeller, kötü trafiği daha sunucunuza ulaşmadan filtreler ve web sitenizin hızını bir ölçüde artırır.

Ayrıca, bu güvenlik duvarı DDoS koruması, CDN performans optimizasyonu, imza tespiti ve bot engelleme için kullanılır.

Bu eklentiyle ilgili ilginç olan şey, web siteniz kötü amaçlı yazılımdan etkilenirse, bu eklentinin onu herhangi bir ücret ödemeden temizlemesidir.

Tüm özelliklere ek olarak Sucuri, kötü amaçlı yazılımları, hataları, eski kodları ve kara liste durumunu tespit eden tarayıcılara sahiptir. Bu özellik ücretsiz sürüm için de mevcuttur.

 

4. Defans

Bir dizi kullanıcı dostu özellik sunarak Defender, en iyi WordPress güvenlik eklentilerinden biri haline geldi. Bu eklentinin ücretsiz sürümünde sunulan özellikler çok etkileyici. Örneğin, bu seçenek ücretsiz olarak IP engellemeli bir güvenlik duvarı sağlar. Ayrıca bu sürüm, kötü amaçlı yazılım tarama özellikleri, güvenli olmayan oturum açma koruması, tehdit bildirimleri ve Google üzerinden iki faktörlü kimlik doğrulama içerir.

 

Ancak ayda 49 ABD doları ödeyebilir ve otomatik taramalar planlama yeteneği, güvenlik sorunlarının daha derinlemesine raporlanması ve gelişmiş destek gibi gelişmiş hizmetler almak için Defender Pro’ya yükseltebilirsiniz.

Bu sürümün fiyatı, sahip olduğunuz web sitesi sayısına göre değişir. Ayrıca bu sürüm, tüm kullanıcıların performansının izlendiği bir denetim raporu sağlar.

Bahsedilen tüm özelliklere ek olarak, hangi sürüme sahip olursanız olun bu eklenti, WordPress web sitenizdeki güvenlik sorunları hakkında anında e-posta bildirimleri de içerir.

 

5. Hepsi Bir Arada WP Güvenlik ve Güvenlik Duvarı

Ancak, en iyi WordPress güvenlik eklentisini seçmek için başka bir seçenek de, WordPress güvenlik en iyi uygulamalarını web sitenize kolayca uygulamanıza olanak tanıyan Hepsi Bir Arada WordPress Güvenliği’dir.

Bu çok yönlü eklentiyle ilgili ilginç olan şey, tüm hizmetlerinin ücretsiz olarak sağlanmasıdır. Bu hizmetlerden bazıları şunlardır:

 

 

Şunu okuduğunuzdan emin olun:   Ev sahibi nedir? 0’dan 100’e aşinalık; basit bir kelimeyle

 

En iyi WordPress güvenlik eklentisini seçme

Bu makalede sunulan seçenekler arasında iThemes Security ve Wordfence en güvenilir ve popüler seçeneklerden ikisidir. Ancak bu ikisinin özellikleri birbirine çok benziyor, bu nedenle kullanıcıların en iyi WordPress güvenlik eklentisini seçmesi konusunda kafa karıştırıyorlar.

Bu ikisi arasından bir kazanan seçmek istiyorsak, bu yarışmanın galibinin WordPress olduğunu söylememiz gerekiyor. Rakip seçeneğe kıyasla bu eklenti, web güvenliği açısından daha kapsamlıdır ve güvenlik duvarı, ücretsiz çözümler ve kötü amaçlı yazılım tarayıcı gibi özellikler içerir.

Elbette WordPress en güçlü WordPress güvenlik eklentisi olarak bilinse de bu eklentinin ticari (ücretli) bir eklenti olduğunu unutmamalısınız. All in one güvenlik eklentisi, WordPress kadar güçlü olmasa da, tüm hizmetleri ücretsiz olarak sağlar.

Sonuç olarak, ücretsiz bir güvenlik eklentisi arıyorsanız, All In One WP Security & Firewall, Sucuri Security (ücretsiz sürüm) veya Wordfence Security mevcut en iyi seçeneklerdir. Aksi takdirde, Sucuri Security ve iThemes Security eklentilerinin ücretli sürümlerinin en pahalı olduğunu unutmayın.

 

WordPress hakkında başka makalelerimizi buradan tıklayarak okuya bilirsiniz:

 

WordPress içerik yönetim sistemi nedir?

Joomla mı WordPress mi? Joomla ve WordPress arasındaki fark hakkında her şey

WordPress’te 500 hatası nasıl düzeltilir- internal server error 500

VPS Windows Server’a WordPress nasıl kurulur?

WordPress 5.7 hangi özelliklere sahip olacak?

WordPress güvenlik eklentileri, en iyi 5 eklentinin tanıtımı ve karşılaştırması

Sayfa, WordPress’te düzgün bir şekilde yönlendirmiyor hatası

Die mobile Version verlassen